GEZOCHT: stembureauleden

Promotie afbeelding met de tekst: 'ik doe 't omdat juist nu extra mensen nodig zijn'. Een jonge vrouw houdt een grote rode potlood vast.
Voor de verkiezingen van 17 maart 2021 voor de Tweede Kamer is de gemeente Medemblik op zoek naar stembureauleden. Als stembureau lid zit u letterlijk aan de andere kant van de tafel. Een interessant kijkje in ons democratisch verkiezingsproces!
Samen met andere stembureauleden zorgt u dat de verkiezingsdag goed verloopt en dat de handmatige telling van de stembiljetten ’s avonds na 21.00 uur zorgvuldig gebeurt. Een uitdaging in deze coronatijd. Om u goed voor te bereiden op uw taak bent u verplicht een instructie te volgen zodat u precies weet wat uw taak is.
Wat worden uw taken?
Informeren van de kiezers met vragen over het stemproces
Innemen en controleren van stempassen, volmachten en identiteitscontrole
Bewaken werkzaamheden en signaleren onvolkomenheden in stempassen, aantallen en dergelijke
Uitreiken stembiljetten
Controle op de inworp van de stembiljetten in de stembus
Zorgvuldig tellen van de stembiljetten en inpakken materialen na 21.00 uur
Zorgen dat elke aanwezige zich houdt aan de (dan geldende) coronarichtlijnen
Administratieve verslaglegging
Wie zoeken wij?
De gemeente is op zoek naar mensen die:
op de dag van de stemming minimaal 18 jaar zijn
stressbestendig, representatief en behulpzaam zijn
de Nederlandse taal goed beheersen en duidelijk en helder kunnen communiceren
fysiek in staat zijn om een lange dag op het stembureau te zitten, uiteraard is er tussendoor de mogelijkheid van een pauze, en na 21.00 uur gezamenlijk de stemmen te tellen
Wat bieden wij?
Een financiële vergoeding, inclusief maaltijdvergoeding
De mogelijkheid om de volgende jaren weer op een verkiezingsdag mee te helpen
Een interessante ervaring waarin u uw maatschappelijke betrokkenheid kunt laten zien
Aanmelden
Bent u beschikbaar en lijkt het werken op een stembureau u leuk? Meld u hier aan!
Corona
We willen de verkiezingen “corona-proof” organiseren, waarbij we de richtlijnen van het RIVM hanteren. Deze staan ook niet ter discussie. Het is daarom van belang om goed na te denken over uw aanmelding. Behoort u tot een van de risicogroepen? Dan raden wij u af dit jaar deel te nemen.
Voor vragen kunt u contact opnemen met team Bureau Verkiezingen, via 0229-856000 of e-mail verkiezingen@medemblik.nl