Aanpassing rotonde Oosteinderweg/Hoornseweg in Wognum

De rotonde Oosteinderweg/Hoornseweg

Binnenkort wordt de rotonde tussen Oosteinderweg en Hoornseweg in Wognum aangepast. Op 1 maart begint het werk aan de rotonde. De aanpassingen zullen een positief effect hebben op de verkeersveiligheid van met name de fietsers.

Er wordt gewerkt in de late avond en nachtelijke uren. Deze werkzaamheden zijn nodig om het rijwielpad op de rotonde te verhogen en een voetgangersoversteekplaats aan te brengen. Ook wordt de rotonde aangepast met als doel de snelheid in dit gebied te verminderen.  

Werkzaamheden alleen ‘s nachts

De werkzaamheden worden alleen ‘s nachts uitgevoerd. Tijdens het werk is de rotonde afgesloten voor al het verkeer. Dus inclusief de fietsers en voetgangers. Al het verkeer kan tijdens de uitvoeringsperiode gebruik maken van de omleidingsroute. Verkeersregelaars verwijzen naar de omleiding. De werkzaamheden duren 5 nachten of minder als dat mogelijk blijkt.

Overdag is alle verkeer weer mogelijk met een snelheidsbeperking. Deze werkzaamheden zijn weersafhankelijk en kunnen niet plaatsvinden bij extreme neerslag of een te lage temperatuur.Naar overzicht

Comments are closed.